Inbjudan till heldag med hjorthund!


Lördagen den 26/9 klockan 10.00 på Stoxa (nära Arlanda)
Utifrån de önskemål olika medlemmar haft om aktiviteter bjuder vi in till en ”minispecial” i hjorthundens tecken. Aktiviteten är kostnadsfri och på programmet finns följande:

Prova på LC!
Både för dig som aldrig testat och för alla som redan är igång ordnar vi en kortare hjorthundsvänlig bana där ni som är nybörjare får stöd och hjälp av oss andra med allt som behövs! (Munkorgar finns att låna) För de hundar som redan är igång försöker vi få till tävlingsliknande parlopp. Vem vet innan dagen är slut kanske vi har en klubbmästare? Vi är tacksamma om ni i anmälan berättar vilken/vilka hundar ni skulle vilja låta springa och om hunden är nybörjare eller har sprungit förut. 


(foto: Christian Magnusson)

Pälsvård
Åke Käck från kennel Grayrorys kommer och visar och berättar hur han gör för att hålla kennels hundar i fint skick, ta gärna med egen borste, kam och starka nypor!


(foto: Maarit Viitala)

Vad händer i ringen?
Välkomna på en liten övningsutställning under ledning av Kjell-Åke Bjurström. Domaren Jeanette Lemmeke berätta vad som händer i ringen och vad domaren tittar på, Jeanette kommer ge varje hund ett litet omdöme. Alla är välkomna, även de som aldrig varit på utställning förut (utställningskoppel finns att låna) valpar, unghundar, vuxna, veteraner, kryptorchida och kastrerade och alla som är med får pris!
Berätta i anmälan vilken/vilka hundar du har med till denna aktivitet och hur gamla dom är så vi kan förbereda startordningen.

 
(foto: Tina Strindberg)

Har ni andra önskemål är vi öppna för förslag om det går att trycka in i schemat.  

Vi följer självklart FHMs, SKKs och SvVKs rekommendationer vilket innebär ett maxantal av 50 personer vid denna aktivitet. Det innebär att vid anmälan anges hur många personer som kommer, ni stannar hemma vid minsta tecken på sjukdom, avstånd skall hållas mellan deltagande personer, detta gäller alldeles särskilt personer i riskgrupp! Deltagare har eget ansvar att följa rekommendationerna! 

För att detta skall fungera bra önskar vi att ni anmäler hur många som kommer till Karin Hurtig på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  Mer info kommer senare för alla som vill vara med!

Vi som håller i dagen är Marie Ohlsson, Karin Hurtig och Kjell-Åke Bjurström (den senare är den som ordnar så vi får vara på denna fantastiska plats) i samarbete med Hjorthundklubben.